Prohlédněte si nové reference od spokojených zákazníků Spokojení zákazníci
28.5.2019
Je Sushi zdravé?
Určitě ano! A pokud se podíváme na jednotlivé komponenty ze kterých je připraveno zjistíme, že díky této lahůdce dodáme našemu tělu vše, co potřebuje pro zdravé fungování a zvládání nároků dnešní doby.
RÝŽE - hlavní živinou jsou polysacharidy v podobě škrobu - důležité pro mozek a centrální nervovou soustavu. Do rýže na sushi je mimo jiné přidáván ocet, který pomáhá při spalování tuků
RYBY - obsahují plnohodnotné bílkoviny, nezbytné pro tvorbu a obnovu tkání, omega 3 mastné kyseliny, vhodné pro správnou funkci očí, mozku a srdce
ŘASY NORI - odstraňují z těla těžké kovy, eliminují vliv chemických látek, Obsahují vitamíny C, B a A, minerály - jód, vápník, železo, hořčík a jiné. Obsahují také biotin, který se používá jako podpůrný prostředek pro růst vlasů.
ZÁZVOR - má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Léčí rýmu. Obsahuje silice, které přispívají k hladké pleti, zdravým zubům a nehtům. Konzumace se nedoporučuje lidem trpícím na překyselení žaludku.
WASABI - antibakteriální a protirakovinné účinky
SHITAKE - posilují imunitní systém, snižují krevní tlak a hladinu cholesterolu, mají protirakovinné a antibakteriální účinky. Obsahují vitaminy B a C, draslík, fosfor a hořčík
SEZAMOVÁ SEMÍNKA - obsahují selen (dle Jiřího Janči brání růstu plísní), vápník, fosfor, draslík, zinek, železo a vitamíny B a E
SOJOVÁ OMÁČKA, MISO PASTA - dnešní výzkumy potvrzují, že jedině fermentovaná sója je zdraví prospěšná a neobsahuje antinutriční látky. Je bohatá na vitamín K2, který je velice důležitý zvláště pro ženy v a po menopauze, kdy dochází k řídnutí kostí a tudíž ke vzniku osteroporózy.
AVOKÁDO - obsahuje kvalitní tuky, minerály a vitaminy.